Vi smelter voks og vasker rammer hele året

Vi smelter voks og vasker rammer hele året og hos os er du altid sikret det størst mulige voksudbytte og skånsomt behandlede rammer.

Kom med dine rammer og stil dem ind i vokssmelterummet. Vi vasker også rammer som du selv har smeltet voks af, ligesom vi vasker magasiner og andre stadedele (dog ikke dækplader og dronningegitre i plast).

Pak venligst rammerne parallelforskudt hvis de er MED voks og på kryds hvis de er uden voks. Klik på pakkevejledning.

Pakkevejledning

1. Sæt dem indenfor

Husk endelig at sætte dem indenfor porten og husk at lukke porten efter dig. Det er vigtigt ikke at tiltrække bier, da der lynhurtigt opstår regulært røveri, hvis der står gamle rammer og voks udenfor.

Set dem udenfor

2. Stablet og bundet med snor

Når du afleverer dine rammer er det mest energiøkonomisk at de er stablet på samme led, altså ikke på kryds og bundtet med snor i passende bundter.


3. Afsender oplysninger

Alle bundter skal være mærket med navn og telefonnummer, samt evt. oplysning om grøn voksklub. Dette gælder også poser med skrællevoks o.lign.

rammevask-4.jpgGrøn Pulje

Vi smelter og håndterer voks i en grøn pulje for de biavlere, som kan afgive erklæring om, at opfylde kravene til “grøn” biavl.
Hent erklæring til at udfylde herunder. Når du indleverer tavler til omsmeltning skal bundterne mærkes: “Grøn pulje”. Disse partier smeltes derefter sammen og adskilt fra den almindelige voks.
Du får naturligvis tavler retur, fra den “grønne pulje” hvor de også er håndteret og mærket helt separat hos voksvalseriet.

GRØN PULJEERKLÆRING